fbpx

FAQ

Aan de slag gaan als skileraar in Oostenrijk brengt een hoop vragen met zich mee. Daarom hebben we voor jou deze 'veelgestelde vragen'-pagina samengesteld. Antwoord niet gevonden? Stuur ons op Instagram, Whatsapp, email of plan een gratis 1-op-1 gesprek in.

Je hebt zowel skimateriaal nodig tijdens de 10-daagse opleiding als tijdens het skiles geven bij de skischool. Hoewel het mogelijk is om het materiaal telkens te huren aan voordelige tarieven is het aangeraden om je eigen materiaal te kopen omdat je techniek beter aangepast zal zijn aan je eigen materiaal en dit in de meeste gevallen goedkoper uitvalt dan huren.

De Anwärter opleiding kan je in principe afleggen op de meeste ski’s en skischoenen. Het belangrijkste is dat je jezelf comfortabel voelt bij het materiaal dat je hebt. Daar bedoelen we mee dat je goede controle hebt over je ski’s wanneer je met je eigen materiaal skiet. Over het algemeen raden we slalom ski aan met een radius tussen 12 en 14 meter, het merk is weinig van belang. Voor een skischoen zijn er ook geen speciale vereisten. Het allerbelangrijkste daarbij is dat de schoen goed aansluit op je voet, dus niet te los zit. Ook schoenen die al vele jaren oud zijn kunnen veel van hun stijfheid verliezen waardoor je minder controle hebt over je ski.

Als je een controle wil van je materiaal is dat mogelijk op de kick-off day die ongeveer 1,5 maand voor de opleiding plaatsvindt. Dit geeft je meer dan voldoende tijd om eventueel nog nieuw materiaal aan te schaffen. De kick-off day vindt plaats in oktober wat een hele goede periode is om nieuw materiaal aan te kopen, aangezien in het najaar vaak koopjes te vinden zijn van nieuw materiaal dat het vorige seizoen niet verkocht geraakt is.

Het is vaak moeilijk om te zeggen dat een ski van €800 beter is dan een ski van €400. Wanneer je materiaal gaat aankopen is €450 een goede schatting voor de prijs die je betaalt voor een paar degelijke ski’s. Voor een paar skischoenen reken je best op €200-€300. Wanneer je materiaal wil aankopen vraag je best bij een lokale skishop na wat het beste bij jou past voor een skilerarenopleiding. Je kan ook altijd een second opinion navragen bij de teamleden van 4SNOW.

Het antwoord is absoluut JA! Een helm is zelfs verplicht tijdens je opleiding en je job als skileraar. Als je hier niet graag geld in investeert raden we je aan om langs te gaan bij Decathlon waar je al voor €17 een exemplaar kan vinden. Wil je er niet uitzien als de gemiddelde toerist en meer voor de skilerarenvibe gaan, kies dan voor een cooler model waar je net iets meer voor betaald.