fbpx

FAQ

Aan de slag gaan als skileraar in Oostenrijk brengt een hoop vragen met zich mee. Daarom hebben we voor jou deze 'veelgestelde vragen'-pagina samengesteld. Antwoord niet gevonden? Stuur ons op Instagram, Whatsapp, email of plan een gratis 1-op-1 gesprek in.

Bij het starten van je eerste seizoen is het belangrijk om realistisch te zijn. Je investeert geld in je opleiding, technische vaardigheden en natuurlijk in een onvergetelijke levenservaring – dit heeft waarde.

Een aanzienlijk deel van je verdiensten zal ook worden besteed aan je levensonderhoud (eten, drinken en après-ski) gedurende het seizoen. Uit onze ervaring blijkt dat beginnende instructeurs optimaal willen genieten van hun seizoen en daarom geen sociale evenementen willen missen om een klein beetje geld te besparen. Geniet van je tijd bij ons en van het seizoen dat volgt. Je zult er geen spijt van krijgen, maar je zou achteraf wel spijt kunnen hebben dat je niet alles uit je seizoen hebt gehaald wat mogelijk was!

Door onze ervaring als skileraar in Oostenrijk weten wij dat het tofste gedeelte van je skilerarendiploma behalen het zelf mogen aantrekken van een echt skilerarenpak is. Je tijd in de bergen spenderen door dagelijks op de latten te staan, met andere gepassioneerde skiërs te skiën,… Hiervoor moet je natuurlijk aan de slag bij een Oostenrijkse skischool.

Doorheen onze tijd als skileraar in Oostenrijk hebben we met skischolen afspraken gemaakt waardoor je zeker bent van jouw plaats als skileraar.

Het is de skischool die de beslissing neemt over wie jij les zult geven. Verwacht niet direct gevorderde skiërs met Anwärter diploma. Skischolen beoordelen elke individuele skileraar op basis van zijn skitechniek en inzet. Zij die hard werken en goed lesgeven zullen vaak betere skigroepen krijgen.

Wees voorbereid om allerlei soorten lessen te geven, want skischoollessen bestaan voornamelijk uit groepen met kinderen en privélessen voor volwassenen.

In een Oostenrijkse skischool wordt het contract dat je hebt afgesloten gekoppeld aan een standaard maandelijks salaris voor een Anwärter, variërend van €1.000 tot €1.200 bruto. Na aftrek van belastingen, ziekenkas, pensioenbijdragen en je verblijf houd je ongeveer tussen de €700 en €1.000 per maand over.

De skischool voorziet jou van verzekering. Deze verzekering dekt zowel lichamelijke schade die je eventueel oploopt tijdens het lesgeven door bv. een ongeval, alsook doktersbezoeken voor eender welk letsel of ziekte. Je wordt ingeschreven bij de Oostenrijkse ziekenkas (mutualiteit) waardoor je altijd gratis naar de huisarts kan gaan (uitgezonderd van huisartsen die als privépraktijk werken en niet aangesloten zijn bij een mutualiteit).

Tijdens de Anwärter opleiding verblijf je in een halfpension hotel gedurende 10 dagen. Na de opleiding ga je lesgeven in een Oostenrijkse skischool waar je verblijft in een skischoolaccommodatie.   Wees je ervan bewust dat de meeste skischoolaccommodaties eenvoudig zijn. Als je niet graag slaapkamers, badkamers, enz. deelt, dan wil je misschien je seizoen heroverwegen. 4SNOW heeft geen controle over de skischool of hun accommodatie. Het probleem waarmee skischolen te maken hebben in skiresorts is dat het vinden van accommodatie uiterst moeilijk is en zelfs eenvoudige appartementen veel geld kosten, wat de skischool moet betalen. Sommige skischolen bieden gratis accommodatie aan als onderdeel van je arbeidsvoorwaarden, maar de meeste subsidiëren de kosten van de accommodatie sterk en vragen een bijdrage van ongeveer €5-10 per dag, die van je salaris wordt ingehouden. Je nettoloon komt dan neer op €700-€1000 per maand na aftrek van je verblijfsbijdrage.