fbpx

Ski Anwärter opleiding in Oostenrijk

Behaal het Anwärter diploma in Oostenrijk en start als skileraar in een Oostenrijkse skischool.

Na het behalen van het Anwärter diploma kan je skiles geven in Oostenrijk zoals bijvoorbeeld in Serfaus
De deelnemers leggen op de laatste dag van de Anwärter opleiding het examen af

Wat is de ski Anwärter opleiding?

De Anwärter opleiding is de officiële Oostenrijkse opleiding tot niveau 1 skileraar. ‘Anwärter’ staat voor kandidaat. Behaal jij het Anwärter diploma, dan ben je officieel ‘Skilehrer-Anwärter’ (in het Duits), ofwel kandidaat-skileraar in het Nederlands. Je bent volwaardig ‘skileraar’ van zodra je een volledige Landesopleiding hebt gevolgd. Na het vervolledigen van de Anwärter opleiding beschik je over een internationaal erkend certificaat waarmee je in alle skischolen in Oostenrijk, alsook bij Belgische reisorganisaties en skihallen les mag geven.

Wat houdt de Anwärter opleiding in?

De Anwärter opleiding is een 10-daagse opleiding die uit drie grote onderdelen bestaat. Je kan hieronder lezen wat deze 3 onderdelen inhouden, of je kan onderstaande video bekijken waarin we dit voor jouw uitleggen.

Na het behalen van de Anwärter opleiding kan je onder andere skiles geven in Flachau

De 3 onderdelen van de Anwärter opleiding

De deelnemers leggen op de laatste dag van de Anwärter opleiding het examen af
Een pintje op de piste na behalen van de Anwärter opleiding

Eigen skitechniek

Voor het onderdeel ‘eigen skitechniek’ ga je dagelijks ongeveer 2 uur focussen op volgende drie onderdelen ter verbetering van je eigen skitechniek: 1) parallel lange bochten, 2) parallel korte bochten en 3) schools ingestuurde bochten. De moeilijkheidsgraad van deze onderdelen is vaak lager dan gedacht. Het is absoluut niet noodzakelijk om een getraind raceskiër te zijn. Om te kunnen deelnemen aan de Anwärter opleiding kan je de volgende regel als maatstaf nemen: op een gecontroleerde manier (en met kleine bochten) van een steile rode piste naar beneden kunnen komen.

Zelf lesgeven

Voor het onderdeel ‘zelf lesgeven’ ga ja dagelijks ongeveer 2 uur aangeleerd krijgen hoe jij een andere skiër van absolute beginner tot parallel brengt. In dit gedeelte van de opleiding ga je dus leren lesgeven en je doet dat in het Duits. Geen paniek, er wordt geen vloeiend Duits verwacht voor deelname aan de ski Anwärter opleiding. Met je beste Jean-Marie Pfaff Duits geraak jij doorheen de opleiding.

Theorie

Voor het onderdeel ‘theorie’ ga je elke avond na het skiën ongeveer anderhalf uur een lesje volgen in verschillende thema’s: materiaalkunde, lawinekunde, lesgeven aan kinderen,… Voor iedereen die ooit gestudeerd heeft aan een hogeschool of universiteit is dit dan ook licht verteerbare materie. Je krijgt over deze onderdelen op de voorlaatste dag van de opleiding een meerkeuze examen.

Tevreden Anwärters

Steffen Van der Donckt

“Geslaagd voor de opleiding en doel bereikt: skileraar! Dankzij de goede voorbereiding van 4SNOW heb ik mezelf op 10 dagen tijd kunnen omtoveren tot skileraar.”

Karen Olyslaeghers

“Het was een fantastische ervaring! Ik kan 4SNOW aan iedereen aanbevelen voor hun persoonlijke aanpak.”

Hoe kan ik het Anwärter diploma behalen?

De Anwärter opleiding kan je halen door de 10-daagse opleiding te volgen in Oostenrijk. Zoals eerder vermeld is
hiervoor een minimum ervaring aan skiën voor nodig alsook een minimum ervaring aan Duits. De opleiding gaat altijd door in Kaprun in Oostenrijk (op de nabijgelegen Kitzsteinhorn Gletscher). In 2023 zal de Anwärter opleiding plaatsvinden tussen 14 en 24 november.

 

 

4SNOW zorgt altijd voor de optimale omstandigheden om het Anwärter diploma te behalen. Dit doet 4SNOW door middel van een efficiënt voorbereidingstraject hier in België, gefocust op je eigen skitechniek en het Duits dat je nodig hebt tijdens de opleiding. Daarnaast voorziet 4SNOW jou ook van vervoer van en naar de Anwärter opleiding in Oostenrijk. Door middel van de voorbereidingen van 4SNOW verhoog je niet alleen je slaagkansen, maar maak jij van de Anwärter opleiding de tofste opleiding die je ooit gevolgd hebt!

De zekerheid om bij een Oostenrijkse skischool aan de slag te gaan is heel belangrijk. Daar zorgt 4SNOW voor.
Een dagje skiles geven in Flachau aan de gevorderde kindergroep

Kostprijs Anwärter opleiding

De kostprijs van de Anwärter opleiding begint vanaf €1999. De prijs van het pistepakket is €1999 en is geschikt voor skiërs die al van kleins af skiën, bijgevolg zeer zelfzeker zijn over hun eigen skiniveau en al een woordje Duits spreken door bijvoorbeeld een Erasmuservaring in Duitsland of Oostenrijk. Voor alle skiërs die nood hebben aan een extra skitraining en/of aan verbetering van hun Duits, is het mogelijk om het pistepakket uit te breiden met een indoor skitrainingsweekend en/of een crash course Duits.

 

Voor iedereen die graag optimaal start aan de Anwärter opleiding is er het all-mountain pakket (€2599) dat alle voorbereidingen alsook het vervoer van en naar de opleiding omvat. Met dit pakket ga je met een gerust hart naar Oostenrijk!

Meer informatie over de prijzen
& data van de opleiding vind je op onze prijzen & info pagina.

Wat na het behalen van het Anwärter diploma?

Nu je het officiële Oostenrijkse Anwärter diploma op zak hebt wil je natuurlijk zo snel mogelijk je zopas geleerde skikunsten tonen aan de rest van de wereld. Wij bij 4SNOW geloven erin dat de ideale afsluiter van het studentenleven een gap year als skileraar in Oostenrijk is. Après-skiën bovenop de berg in volle zon, pintje in de hand, elke dag op de latten staan, de beste poederdagen van het seizoen meepikken,… Het zijn maar enkele van de vele redenen waarom je na je studies een seizoen als skileraar aan de slag zou moeten gaan in Oostenrijk.

 

De kracht van 4SNOW ligt ook in de begeleiding na de opleiding. 4SNOW zorgt namelijk voor jouw inschrijving bij een Oostenrijkse skischool zodat jij zorgeloos een heel winterseizoen van het epische skilerarenleven kan genieten. En het beste van al? Je kan rekenen op een nettoloon tussen de €750 en €1000 met daarbovenop accommodatie aangeboden door de skischool! Bekijk zeker onderstaande video om meer te weten te komen over het epische Oostenrijkse skilerarenleven!

 

Naast het Oostenrijkse skilerarenleven kan je met het Anwärter diploma ook lesgeven bij Belgische reisorganisaties en indoor skihallen.

Een pintje op de piste na behalen van de Anwärter opleiding

Meer informatie Anwärter opleiding 4SNOW

Heb je nog twijfels omtrent je skiniveau of je Duits om deel te nemen aan de opleiding? Heb je nog praktische vragen over het verloop van de opleiding? Of je heb nog andere vragen omtrent de Anwärter opleiding? Aarzel dan niet om een gratis 1-op-1 gesprek in te plannen met 4SNOW of woon één van onze gratis online infosessies bij. Tot op de latten!