fbpx

FAQ

Aan de slag gaan als skileraar in Oostenrijk brengt een hoop vragen met zich mee. Daarom hebben we voor jou deze 'veelgestelde vragen'-pagina samengesteld. Antwoord niet gevonden? Stuur ons op Instagram, Whatsapp, email of plan een gratis 1-op-1 gesprek in.

De meeste skischolen werken met een standaard seizoenscontract dat je ondertekend bij aankomst bij de skischool. Sommige skischolen vragen soms om reeds een contract te tekenen alvorens je bij hen aankomt.

Over het algemeen krijg je meestal accommodatie, een skipas en een skischoolpak toegewezen. Het contract zal het betalingssysteem en de werktijden van een normale week uitleggen. Het zal ook je startdatum vermelden en vragen of je beschikbaar bent om tot het einde van het seizoen te werken of dat je op een bepaalde datum moet vertrekken. Het kan zijn dat je een borg moet betalen voor het skipak en/of de accommodatie, die aan het einde van het seizoen wordt terugbetaald. Als je hebt opgegeven dat je beschikbaar bent tijdens de drukke weken, namelijk de periode Kerstmis & Nieuwjaar, de maand februari en Pasen, dan moet je ook effectief beschikbaar zijn tijdens deze periode. In deze drukken weken is het niet mogelijk vrijaf te vragen bij de skischool! Zij hebben elke skileraar nodig tijdens deze drukke dagen.

Je behaalt het Anwärter diploma. Dit is een internationaal diploma waarmee je in bijna elke Oostenrijkse skischool terecht kan. Super dus als je als skileraar in Oostenrijk aan de slag wil als skileraar!

De meeste Oostenrijkse skischolen verwachten dat je over een Oostenrijks diploma beschikt. Je kan altijd proberen met je niet Oostenrijkse diploma te solliciteren bij een skischool. Je zal dan sowieso moeten kunnen bewijzen dat je effectief ervaren genoeg bent om aan de slag te gaan, maar dit is geen garantie dat je dan aangenomen wordt.

Het Oostenrijkse Anwärter diploma behalen kan al vanaf €1999, inclusief een job bij een skischool in Oostenrijk. Neem je het volledige voorbereidingsprogramma skiën en Duits, alsook vervoer van en naar de opleiding erbij, dan betaal je €2599. Check onze prijzen & info pagina voor verdere details. Andere aanbieders gaan heel ver in het aanbieden van onnodige (soms wekenlange) voorbereidingen in de bergen waardoor het lijkt alsof de Anwärter opleiding tot wel 12 weken duurt. Die opleidingsprijzen lopen dan op tot €10.000 voor een wekenlange voorbereiding terwijl de effectieve opleiding slechts 10 dagen duurt. Voor geen enkele Oostenrijkse opleiding zou je meer dan €3000 moeten betalen. Is dat bij een andere aanbieder wel het geval, dan moeten er enkele alarmbellen afgaan want de opleiding duurt maar 10 dagen.