fbpx
examendag Oostenrijkse skilerarenopleiding

Skileraar worden doe je in 3 simpele stappen met 4SNOW

Heb je er altijd al van gedroomd om Oostenrijks skileraar te worden? Maar heb je geen flauw idee hoe je hieraan begin? Lees hieronder hoe je in 3 duidelijke stappen van die droom werkelijkheid maakt.

Stap 1: Goede voorbereiding

Je droom om skileraar te worden start met de juiste voorbereiding. De 10-daagse opleiding tot Oostenrijks skileraar bestaat uit 3 hoofdonderdelen:

  • Eigen skitechniek
  • Zelf lesgeven
  • Theorie

Tijdens de voorbereiding hier in België helpen we je verder met je eigen skitechniek en het Duits (om zelf een stukje les te kunnen geven). Op die manier kan jij met een gerust hart naar Oostenrijk vertrekken en heb je veel meer kans op slagen.

De skitechnische voorbereiding vindt plaats in de indoorskihal. Gedurende twee dagen waarin we 6 uur per dag zullen trainen, brengen we je de basis van het technisch correct skiën bij. De focus ligt hier op lange en korte bochten die beide onderdeel zijn van het examenonderdeel ‘eigen skitechniek’.
De Duitse voorbereiding vindt plaats tijdens twee interactieve sessies. Je krijgt een spoedcursus Duits die specifiek gericht is op de zinnen en woorden die je gebruikt tijdens de ski-opleiding en het skiseizoen.

Stap 2: 10-daagse opleiding in Oostenrijk

Nu je optimaal voorbereid bent kan je aan de mega vette 10-daagse opleiding beginnen. Deze opleiding bestaat zoals gezegd uit 3 hoofdonderdelen.

1)Eigen skitechniek:

Het onderdeel ‘eigen skitechniek’ bestaat op zichzelf ook weer uit 3 onderdelen. 1) school ingestuurde lange bochten, 2) parallel lange bochten en 3) parallel korte bochten.

2)Zelf lesgeven:

Doorheen de dag tijdens de opleiding leer je ook hoe je anderen les kan geven. Je leert hoe je een beginner tot de parallelle skihouding brengt.

3)Theorie:

In deze avondlessen leer je alle theoretische aspecten van het skiën: lawinekunde, materiaalkunde, hoe je aan kinderen lesgeeft,… Je wordt bevraagd aan de hand van een meerkeuze examen.

Stap 3: De juiste skischool vinden

Nu je eindelijk dat felbegeerde diploma hebt behaald, kan je droom echt van start gaan! Met het Anwärter-diploma, zoals hierboven beschreven, heb je enorm veel mogelijkheden. Het is een internationaal erkend diploma waardoor je niet alleen in Oostenrijk, maar ook bij Belgische reisorganisaties, in indoor skihallen, in enkele andere landen,… skiles mag geven. 4SNOW zorgt er in elk geval voor dat jij zorgeloos je gap year kan starten bij een Oostenrijkse skischool!
Heb je nu toch nog twijfels om een gap year te nemen als Oostenrijks skileraar? Of ben je juist helemaal klaar om naar Oostenrijk te vertrekken? Plan dan hieronder een gratis 1-op-1 gesprek met 4SNOW waarin je nog meer te weten komt over het leven van een skileraar.

ebook gap year Oostenrijks skileraar

Download ons gratis ebook

Save your life!
How to escape the
9 to 5 by skiing all day

Afgestudeerd of ga je dit jaar afstuderen? Kom in enkele pagina's te weten hoe je de 9 to 5 skipt door een gap year als skileraar te nemen.