Skileraar worden doe je in 3 simpele stappen met 4SNOW

Heb je er altijd al van gedroomd om skileraar te worden en dat fantastische skilerarenpak te dragen? Hieronder kom je te weten hoe jij in 3 stappen van die droom werkelijkheid kan maken met 4SNOW.

Stap 1: goede voorbereiding

Je droom om skileraar te worden start met de juiste voorbereiding. Voor je naar Oostenrijk gaat om de 10-daagse Anwärter-opleiding te volgen is het van belang dat je een woordje Duits spreekt en je skiniveau on point is.

De volledige opleiding gaat door in het Duits (met de nodige Oostenrijkse accenten 😉) waarbij regelmatig skitechnische termen zullen aangehaald worden. Om je opleider, ook wel Ausbilder genoemd, goed te kunnen begrijpen, is het dus erg belangrijk dat je de meest relevante termen kent. Daarom biedt 4SNOW een crash course Duits aan, waar we je de belangrijkste termen in no time aanleren.

Verder is het belangrijk dat je skiniveau goed zit. Iedereen heeft zichzelf door de jaren heen een soort van eigen techniek aangeleerd. Helaas kom je daar niet ver mee tijdens de opleiding. Tijdens het indoor trainingsweekend van 4SNOW brengen we je terug naar de basis, zodat je een goed startpunt hebt voor je aan de opleiding begint, en optimaal van de 10 dagen kan genieten.

Stap 2: 10-daagse opleiding in Oostenrijk

Nu je optimaal voorbereid bent kan je aan de opleiding beginnen. Deze duurt 10 dagen en gaat altijd door in Oostenrijk. Tijdens deze 10 dagen komen 3 onderdelen aan bod:

  1. Technisch skiën: Hierbij laat je in 3 deelonderdelen zien aan de Ausbilder dat jij geen brokken gaat maken als je met je klas naar beneden geskied komt.
  2. Lesgeven: Tijdens deze lessen ga je leren hoe je anderen leert skiën, maar ook bijvoorbeeld wat je moet doen als je een kind kwijt geraakt tijdens je les…
  3. Theorie: In deze avondlessen leer je alle theoretische aspecten van het skiën: lawinekunde, materiaalkunde, hoe je met kinderen omgaat,…

4SNOW is altijd aanwezig tijdens deze opleiding om skileraar te worden en is er als Nederlandstalig aanspreekpunt.

Stap 3: de juiste skischool vinden

Nu je eindelijk dat felbegeerde diploma hebt behaald, kan je droom echt van start gaan! Met het Anwärter-diploma, zoals hierboven beschreven, heb je enorm veel mogelijkheden. Het is een internationaal herkend diploma waardoor je niet alleen in Oostenrijk, maar ook bij Belgische reisorganisaties, in indoor skihallen, in enkele andere landen,… skiles mag geven. 4SNOW zorgt er in elk geval voor dat jij zorgeloos aan de slag kunt bij een skischool in Oostenrijk!

Conclusie

Ben jij na het lezen van deze content helemaal overtuigd om aan jouw droom als skileraar te beginnen? Schrijf je dan hieronder in voor de opleiding! Heb je nog vragen of zit je nog met twijfels? Schrijf je dan in voor 1 van onze infosessies of plan een online face-to-face gesprek in door ons een berichtje te sturen via Whatsapp op: +32471245303. Tot in de bergen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.