Groep tijdens het examen skileraar

#1 10-daagse opleiding

Om als skileraar aan de slag te gaan in Oostenrijk heb je een Anwärter-skilerarendiploma nodig. Dit officieel Oostenrijks diploma behaal je bij ons binnen 10 dagen op de Kitzsteinhorn Gletscher in Kaprun. Naast de Oostenrijkse skischolen is dit diploma ook geldig bij Belgische skireisorganisaties. Zowel tijdens, voor en na de opleiding voorzien wij jullie van alle nodige begeleiding.

 

Gedurende deze 10 dagen verblijven we in een hotel op basis van halfpension in Kaprun. Vanuit deze uitvalsbasis gaan jullie dagelijks de piste op, samen met enkele van de beste skiërs uit Oostenrijk. Zij toveren jullie om tot echte skileraren waarna jullie gap year kan beginnen!

#2 Kick-off day

Om jullie een duidelijker beeld te geven van wat jullie tijdens deze opleiding en tijdens een skiseizoen te wachten staat, organiseren wij een kennismakingsdag. Op deze dag geven wij alle nodige informatie over het verloop van de opleiding. Verder nemen we jullie al een eerste keer mee op de indoorpiste om jullie te laten zien wat er verwacht wordt tijdens de opleiding. Wanneer jullie nog vragen hebben staan wij jullie op deze dag hiervoor persoonlijk te woord.

Groep tijdens een voorbereidend traingsweekend

#3 Trainingsweekend

Om optimaal voorbereid te zijn voor de Anwärter-opleiding, is het nuttig om deel te nemen aan ons trainingsweekend. Tijdens dit weekend gaan we twee keer 4 uur de indoorbaan op om jullie reeds te trainen op alle examenonderdelen. Dit zal ervoor zorgen dat de opleiding in Oostenrijk een stuk vlotter zal verlopen voor jou en verhoogt bovendien jouw slaagkansen!

#4 Crash course Duits

Hoewel er verschillende nationaliteiten aan de slag zijn in skischolen, is de werktaal hoofdzakelijk Duits. Geen paniek, er wordt niet van je verwacht dat je perfect Duits spreekt. Een basiscommunicatie met de skischool en een beetje smalltalk met de toeristen volstaat. Tijdens deze crash course leren wij jullie de meest noodzakelijke woorden en zinnen aan die je zal gebruiken tijdens het skiseizoen.

#5 Vervoer

Om jullie te besparen van zelf een lange rit naar de opleiding in Oostenrijk te ondernemen, bieden wij ook vervoer aan. Je rijdt dan met ons mee in een comfortabele minivan.

#6 Tewerkstelling in een Oostenrijkse skischool

Om aan de slag te kunnen gaan als skileraar in Oostenrijk heb je natuurlijk ook nog een job bij een skischool nodig. De opties zijn zeer ruim. Zo kan je het hele seizoen aan de slag, doorgaans vanaf midden december tot midden april, maar zijn er ook opties om enkel in bepaalde vakanties te werken. Hiernaast is ook het aanbod aan skischolen zeer ruim. Met het Anwärter-diploma kan je in elke skischool in Oostenrijk aan de slag. Het belangrijkste is dat wij ervoor zorgen dat jij aan de slag kunt bij de skischool die het beste bij jou past!