fbpx

Landes 1 opleiding

Na het behalen van het Anwärter diploma kan je skiles geven in Oostenrijk zoals bijvoorbeeld in Serfaus

Landes 1 opleiding

Landes 1 is de tweede opleiding uit het Oostenrijkse opleidingstraject voor ski instructeurs, ofwel het tweede level van de Oostenrijkse skilerarendiploma’s. De Landes 1 opleiding volgt op de Anwärter opleiding en duurt eveneens 10 dagen. De opleiding bestaat uit drie hoofdonderdelen: 1) eigen skitechniek, 2) zelf lesgeven en 3) theorie. Na het behalen van de Landes 1 opleiding rest alleen nog de Landes 2 opleiding (en eventueel de Alpinecursus) die je nodig hebt om volwaardig Landesleraar genoemd te mogen worden.

Inhoud Landes 1 opleiding

Net zoals de Anwärter opleiding bestaat de Landes 1 opleiding uit 3 grote onderdelen. Je gaat weer een stukje aan je eigen skitechniek werken, je capaciteiten om les te geven vergroten en je theoretische kennis uitbouwen. Zoals bij elke skiopleiding wordt er met een puntensysteem gewerkt tussen 5 en 1. Behaal je op een onderdeel en score van 5, dan ben niet geslaagd. Behaal je een 4 dan scoor je net voldoende en behaal je een 1 dan heb je het onderdeel perfect afgelegd.

 

Om aan de Landes 1 opleiding te kunnen deelnemen moet je reeds de Anwärter opleiding afgelegd hebben, en je hebt minstens 12 dagen ervaring nodig als skileraar. In principe kan iedereen die aan deze twee vereisten voldoet deelnemen aan de opleiding. Denk er wel altijd goed over na of je wel klaar bent voor deze opleiding. Ben je maar net doorheen de Anwärter opleiding geraakt? Dan is het verstandig om eerst een aantal maanden aan je eigen skitechniek te werken voor je in de Landes 1 opleiding stapt. Op die manier haal je het maximale uit deze mega vette opleiding.

1) Skitechnische onderdelen

Waar je in de Anwärter opleiding je eigen techniek vooral op schoolse onderdelen gaat verbeteren, ga je in de Landes 1 opleiding een stapje verder. Ditmaal ga je echt het maximale in jezelf moeten bovenhalen. Je gaat werken aan lange gecarvede bochten, je gaat een stapje verder in de techniek voor je korte bochten, én je leert hoe je doorheen een buckelpiste naar beneden komt.

2) Onderdeel zelf lesgeven

Naast je eigen skitechniek verbeteren komt er dagelijks ook nog een stukje zelf lesgeven bij. Als Anwärter skileraar heb je geleerd hoe je lesgeeft aan beginners en licht gevorderden. Nu is het tijd om jezelf naar een hoger niveau te tillen en licht gevorderden tot gevorderden iets bijbrengt. Je leert de technieken om een skiër klassieke lange bochten alsook dynamisch lange bochten aan te leren. Daarnaast leer ook je hoe je iemand anders korte bochten en dynamisch korte bochten aanleert.

 

Sinds kort nieuw in de Landes 1 opleiding is een dag freestylen op twin tips. Je leert een aantal eenvoudige pistetricks en tricks in het funpark. Je leert dit vooral toe te passen in een lesprogramma voor kinderen waarin jij hen al deze tricks aanleert. Super cool natuurlijk om te doen want elke kindergroep is verzot op het uitproberen van coole tricks.

3) Theoretisch onderdeel

Zoals in elke Oostenrijkse ski opleiding komt er een stukje theorie aan bod. Je kan je verwachten aan bewegingsleer, eerste hulp, alpinekunde en nog een aantal ander skitechnische onderdelen. Je wordt hierbij beoordeeld op basis van een meerkeuze examen.

Ook skileraar worden?

Is skileraar worden een droom van jou, wil je er even tussenuit en wil je langere tijd op de latten staan? Dan is het Oostenrijkse skilerarentraject misschien wel iets voor jou waar je kan starten met een 10-daagse Anwärter opleiding. Benieuwd naar hoe dit traject er voor jou uit zou zien? Plan hier dan een gratis 30 minuten 1-op-1 gesprek met iemand van het 4SNOW team waarin we uitleggen hoe we je optimaal voorbereiden op de opleiding, wanneer je de opleiding bij ons kan volgen, en hoe wij het voor jou mogelijk maken om zonder zorgen als skileraar in een Oostenrijkse skischool aan de slag te gaan!